Op 23 mei j.l. verzette een bestuursrechtelijke vreemdeling in Detentiecentrum Rotterdam zich tegen een drugscontrole. Hierbij heeft de vreemdeling zeer agressief en gewelddadig gedrag vertoond richting meerdere personeelsleden die als gevolg hiervan zijn verwond. Een groot deel van de overige vreemdelingen op de woonafdeling (van circa 60 vreemdelingen) keerde zich hierna tegen het aanwezige gealarmeerde personeel met meerdere aanvullende geweldincidenten tot gevolg. Zeven personeelsleden zijn gewond geraakt. Er is aangifte gedaan bij de Koninklijke Marechaussee.

Bovenstaande komt uit de voorvallenlijst (mei 2024) die door Dienst Justitiƫle Inrichtingen op de site is gepubliceerd (zelf de maandelijkse voorvallenlijsten inzien kan hier). Naar aanleiding van dit voorval zijn diverse vragen gesteld; de antwoorden vindt u hier.